Heikki Viinikainen & Janne Rahunen – ”Wild Solar”

Muotoilija Heikki Viinikaisen ja lasinpuhaltaja Janne Rahusen näyttelyssä kahden lasitaiteilijan teokset kohtaavat vivahteikkaan valon.

Heikki Viinikaisen teokset ovat viimeisteltyjä, muodon estetiikka on harkittua, ylellisen korutonta. Teoksissa yhdistyy harmonisella tavalla insinöörin älyn koneisto ja kalastajan vakaa verkkojenkäsittelytaito. Viinikaisella on ilmiömäinen taito nähdä esineiden kaaoksesta harmonisia kokonaisuuksia, joita hän myös hyödyntää näyttelyarkkitehtuurissa.

Janne Rahuselle lasinpuhaltaminen on kokonaisvaltaista työtä. Tekeminen on fyysistä, mutta myös henkinen läsnäolo ja keskittymiskyky ovat välttämättömiä ominaisuuksia. Janne Rahunen pyrkii omassa tuotannossaan muovaamaan lasista kauniin teoksen. Hän tekee erikoistekniikoilla näyttäviä teoksia.

Taiteilijat asuvat ja työskentelevät Nuutajärvellä.

Galleriassa näytetään non-stop lasinpuhallusvideo, josta voi oppia esimerkiksi sen, miten filigraanilasi valmistuu.

Galleria Contempon uutiskirje

Tilaamalla Contempon uutiskirjeen saat ensimmäisten joukossa tietoa vaihtuvista näyttelyistä, tapahtumista ja gallerian toiminnasta. Tilaa Contempon uutiskirje

Tervetuloa Contempoon

Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki
puh. 0400 361 080
info@galleriacontempo.fi

ma – ti suljettu
ke – pe 11 – 17
la – su 12 – 16

Muulloin sopimuksen mukaan

Tulet galleriaan kävellen Mannerheimintieltä alle kymmenessä minuutissa. Jos autoilet, Sinun kannattaa huomata, että Lönnrotinkatu on yksisuuntainen Hietalahteen päin. Gallerian edustalla on kadunvarressa yleisiä pysäköintipaikkoja.