Ikoneita ja nykytaidetta

Galleria Contempon kesänäyttelyssä on esillä ikoneita eri vuosisadoilta rinta rinnan ikoniestetiikasta ammentavan nykytaiteen kanssa. Mukana näyttelyssä ovat: Mark Maher, Ivanka Kortzanova, Jesse Veijalainen ja ikonit.

Mark Maher on Helsingissä asuva yhdysvaltalainen taiteilija, jonka Meltpoint-sarjalla on ikonin kaltainen pysäyttävä vaikutus. Meltpoint-teoksissa Maher on käyttänyt hyvin omintakeista tekniikkaa, jossa hän sulattaa ohuita kuultokuvia metallilevyille. Tämän jälkeen teokset saavat orgaanisen kosketuksen, kun taiteilija käsittelee teoksia polttimella, terillä ja siveltimillä.

Ivanka Kortzanova on Helsingissä asuva bulgarialaissyntyinen nykytaiteilija ja ikonimaalari, joka on tehnyt pitkän uran suomalaisen ikonikultuurin kehittämiseksi. Ikonitaide on Ivankalle voimanlähde, johon liittyy myös paljon filosofista pohdintaa.

Jesse Veijalainen yhdistää taiteessaan graffitin maallisuuden ja ortodoksian henkisyyden, jonka tuloksena teokset ovat tiukasti kiinni tässä ajassa, mutta niiden tunnelma kertoo tarinaa satojen vuosien takaa. Teokset ovat primitiivisiä, jättäen paljon maallisia elementtejä taakseen ja keskittyen vahvasti henkisen kuvaamiseen.

Nykytaidetta kokiessa tunne on usein inspiroiva ja sisäistä liikettä luova. Ikonin kanssa tunne on usein pysäyttävä ja rauhoittava. Johtuuko erilainen kokemus kulttuuritaustastamme? Onko taiteen käsite laajentunut vuosisatojen saatteessa kattamaan myös ikonin taiteeksi? Onko ikoni taidetta? Miten ikoni on muuttunut vuosisatojen saatossa?

Galleria Contempon uutiskirje

Tilaamalla Contempon uutiskirjeen saat ensimmäisten joukossa tietoa vaihtuvista näyttelyistä, tapahtumista ja gallerian toiminnasta. Tilaa Contempon uutiskirje

Tervetuloa Contempoon

Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki
puh. 0400 361 080
info@galleriacontempo.fi

ma – ti suljettu
ke – pe 11 – 17
la – su 12 – 16

Muulloin sopimuksen mukaan

Tulet galleriaan kävellen Mannerheimintieltä alle kymmenessä minuutissa. Jos autoilet, Sinun kannattaa huomata, että Lönnrotinkatu on yksisuuntainen Hietalahteen päin. Gallerian edustalla on kadunvarressa yleisiä pysäköintipaikkoja.