Johanna Lumme – ”The Pond”

Johanna Lumme (s. 1990) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja kuvittaja. Lumme inspiroituu luonnosta ja eläimistä. Maalauksissaan hän haluaa muistuttaa luonnon tärkeydestä. Lumme valittiin viime kesänä Taidekeskus Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi, ja tällä hetkellä hän työskentelee myös Otavalla lasten äidinkielen oppikirjojen parissa.

Johanna Lumme kertoo itse näyttelystään näin:

”Mitä luonto meille merkitsee? – on kysymys, jonka äärelle palaan jatkuvasti, kun pohdin, mistä haluan maalatessani kertoa. Kaikki ne muodot, kaikki ne värit, joita luonto synnyttää, ovat mielestäni maailman ihmeellisin asia.

Luonto on taiteilijoista kaikkein taitavin. Luonto on paikka, jossa ihminen voi hiljentyä. Se antaa energiaa, voimaa ja inspiraatiota. Näyttelyssäni Lähde (The Pond) kuvaan pientä lampimaisemaa, jossa pohdin luonnon ja ihmisen välistä suhdetta. Maalaussarjani sai alkunsa tutkittuani Claude Monet´n ja muiden impressionististen taiteilijoiden töitä ja kuinka he kuvaavat teoksissaan luontoa juuri niin kuin ovat sen kokeneet. Halusin maalata teoksia samaan periaatteeseen nojaten.

Maalasin erilaisista päivän tunnelmista teoksia runsailla värimassoilla, joilla loin teoksiin myös oman tunnelmansa. Inspiraationi kohdistui etenkin valoon, varjoon ja veden liikkeeseen, sekä sen luomiin heijastuksiin. Toivon katsojien pääsevän sukeltamaan kauniiseen maisemaan ja pohtivan, mitä hiljentyminen luonnon äärellä heille antaa. Hiljaisuus on luonnon lahja meille. “

Tervetuloa Johanna Lumpeen ”The Pond” -näyttelyn avajaisiin torstaina 6.10.2016 klo 17-20 Galleria Contempoon. Taiteilija on tällöin paikalla.

Galleria Contempon uutiskirje

Tilaamalla Contempon uutiskirjeen saat ensimmäisten joukossa tietoa vaihtuvista näyttelyistä, tapahtumista ja gallerian toiminnasta. Tilaa Contempon uutiskirje

Tervetuloa Contempoon

Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki
puh. 0400 361 080
info@galleriacontempo.fi

ma – ti suljettu
ke – pe 11 – 17
la – su 12 – 16

Muulloin sopimuksen mukaan

Tulet galleriaan kävellen Mannerheimintieltä alle kymmenessä minuutissa. Jos autoilet, Sinun kannattaa huomata, että Lönnrotinkatu on yksisuuntainen Hietalahteen päin. Gallerian edustalla on kadunvarressa yleisiä pysäköintipaikkoja.