Contempon tarina

Vuonna 2008 pitkään kypsyneestä unelmasta tuli totta: Galleria Contempo perustettiin rakkaudesta taiteeseen.

Toiminta käynnistyi Lönnrotinkadulla samaan aikaan, kun maailmantalous ajautui yllättäen taantumaan pitkän nousukauden jälkeen. Taidegallerialle lähtötilanne oli haaste, mutta laaja tukijoukko oli rinnalla kannustamassa ja valamassa uskoa yrittämiseen.

Contempolla oli onni tehdä alusta alkaen läheistä yhteistyötä Toscanassa asuvan taitelijan, Riccardo Perronen kanssa, ja tuoda esille hänen teoksiaan Helsinkiin. Samoin jyväskyläläisen Samuli Alosen sympaattiset Citybird-veistokset gallerian näyteikkunassa pysäyttivät kadulla ohikulkijoita ja saivat poikkeuksetta katsojan suupielet kääntymään hymyyn. Moni muistaa Contempon Citybirdeistä.

Contempon toiminta kasvuun

Gallerian toiminta käynnistyi talouslamasta huolimatta valoisasti. Kiitos tästä kuuluu ennen kaikkea merkittävälle joukolle suomalaisia, jotka ihastuivat Riccardo Perronen ja Samuli Alosen teoksiin ja halusivat ostaa niitä koteihinsa. Galleria sai pian myös kansainvälisiä asiakkaita ja teoksia myytiin eri puolille maailmaa, kuten New Yorkiin, Washingtoniin, Tukholmaan, Osloon, Berliiniin, Frankfurtiin, Madridiin, Moskovaan, Amsterdamiin, kaukaisimmat aina Japaniin ja Uuteen Seelantiin asti.

Aloittelevalle gallerialle oli tärkeätä tulla huomatuksi. Osallistuimme kotimaisiin taidetapahtumiin jo gallerian alkutaipaleella.

Monella tavalla merkittäväksi muodostui lokakuu 2010, jolloin Galleria Contempo järjesti yhdessä Italian kulttuuri-instituutin ja Suomen Kansallismuseon kanssa Riccardo Perronen suuren näyttelyn Kansallismuseon vaikuttaviin tiloihin osana italian kielen viikon maailmanlaajuista tapahtumaa. Näyttely oli upea kokonaisuus ja Riccardo Perronen taide tuli entistä laajemman joukon tietoisuuteen.

Aktiivista näyttelytoimintaa ja kansainvälistä yhteistyötä

Vuosien myötä Contempo alkoi monipuolistua ja kehitys kulki kohti perinteistä, totuttua galleriatoimintaa. Toimimme jonkin aikaa kahdessa vierekkäisessä liiketilassa – toisessa oli pysyvä näyttely ja toisessa kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä. Tämä jäi välivaiheeksi ja sittemmin keskityimme pelkästään vaihtuviin näyttelyihin. Haluamme toki tuoda myös Perronen teoksia jälleen yleisön katsottavaksi Contempoon tulevaisuudessa, kun uutta tuotantoa valmistuu esiteltäväksi.

Arvostamme kansainvälistä yhteistyötä. Olemme tuoneet Contempoon ulkomaisten taiteilijoiden näyttelyitä. Ranskalaisia taiteilijoita ovat muun muassa Kambiz, Lionel Borla, Stéphane Cattanéo ja Fobé. Vastaavasti olemme vieneet suomalaisia yhteistyötaiteilijoitamme maailmalle, kahdesti omiin näyttelyihin Pariisiin ja taidemessuille Tukholmaan. Mahdollistamme osaltamme näkyvyyttä kotimaisissa taiteen laatutapahtumissa. Jatkossa haluamme panostaa entistä enemmän kansainväliseen toimintaan ja verkostojen luomiseen.

Kohtaamispaikka taiteen ystäville

Meillä on ollut ja on ilo ja kunnia tehdä työtä lahjakkaiden taiteilijoiden kanssa, niin mainetta jo saavuttaneiden, kuin taiteilijan uraa aloittelevienkin. Nuorten taiteilijoiden tukeminen on lähellä sydäntämme. Haluamme palvella kaikkia asiakkaitamme, taiteen ystäviä ja taiteen tekijöitä, aidosti ja parhaalla mahdollisella tavalla.

Taiteen tehtävä on tehdä näkymättömästä näkyvää. Taiteella on parantavaa ja mieltä eheyttävää voimaa. Hyvä taide koskettaa sydäntä, se herättää tunteita ja tuo toivoa, olipa maailman tilanne millainen hyvänsä.

Yhteinen matkamme jatkuu…

Galleria Contempon uutiskirje

Tilaamalla Contempon uutiskirjeen saat ensimmäisten joukossa tietoa vaihtuvista näyttelyistä, tapahtumista ja gallerian toiminnasta. Tilaa Contempon uutiskirje

Tervetuloa Contempoon

Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki
puh. 0400 361 080
info@galleriacontempo.fi

ma – ti suljettu
ke – pe 11 – 17
la – su 12 – 16

Muulloin sopimuksen mukaan

Tulet galleriaan kävellen Mannerheimintieltä alle kymmenessä minuutissa. Jos autoilet, Sinun kannattaa huomata, että Lönnrotinkatu on yksisuuntainen Hietalahteen päin. Gallerian edustalla on kadunvarressa yleisiä pysäköintipaikkoja.