Kirjoituskilpailun kutsu ja ohjeet

Kirjoituskilpailu – kutsu

Galleria Contempo täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Haluamme sen vuoksi nähdä hiukan tavallista enemmän vaivaa, jotta vuodesta tulisi ikimuistoinen. Järjestämme juhlavuoden kunniaksi tavalliseen tapaan galleriassa ja myös ulkomailla korkeatasoisia näyttelyitä , joihin liitämme uutena piirteenä kiinnostavia oheistapahtumia. Toiveenamme on tuoda esitettäville teoksille syvempää merkitystä ja taiteen ystävälle mieleniloa. Kutsumme Sinut mukaan katsomaan taidetta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi osallistumaan oheistapahtumiin.

Kerro tarina!

Järjestämme Galleria Contempon helmikuun näyttelyn oheistapahtumana kaikille avoimen minikirjoituskilpailun, joka pohjautuu kahteen Janne Jääskeläisen öljyvärimaalaukseen. Suorasanaisen kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitelman tulee kertoa teospariin liittyvä tarina. Maalaukset ovat kaikkien nähtävillä galleriassa näyttelyn avajaispäivästä, torstaista 8.2. alkaen aina näyttelyn päättymiseen, sunnuntaihin, 4.3. saakka. On toivottavaa, että kirjoituskilpailuun osallistuvat pysähtyisivät teosten äärelle galleriassa, koska teosten tunnelman, värien ja mittasuhteiden hahmottaminen onnistuu näin helpommin. Maalausten kuvat julkaistaan gallerian verkkosivuilla ja Facebookissa.

Kilpailun kulku

Koska kyseessä on minikirjoituskilpailu, on kirjoitelman koko rajoitettu. Se voi olla tulostettuna enimmillään 2 kpl A4-liuskaa (fonttikoko 11 ja riviväli 1.15). Kirjoitusaikataulu on nopea, palautusaika päättyy perjantaina 23.2. klo 17.00. Tekstit toimitetaan sähköisesti osoitteeseen info@galleriacontempo.fi. tai kirjepostina osoitteeseen Galleria Contempo, Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki. Kilpailun päätyttyä kirjoitelmia ei palauteta lähettäjälle.

Esiraati arvioi tulleet tekstit ja valitsee niiden joukosta viisi mielestään parhaiten onnistunutta. Esiraatiin kuuluvat kuvataiteilija Janne Jääskeläinen ja galleristi Jorma Teittinen. Lopullisen valinnan tekee kuvataiteen ystävä, kirjailija Kati Tervo. Paras kirjoitelma palkitaan 300 €:n lahjakortilla, ja se julkaistaan Galleria Contempon www- ja Facebook-sivuilla.

Kirjoituskilpailun tulos julkistetaan näyttelyn päättymispäivänä, sunnuntaina 4.3.2018 klo 16.00 Galleria Contempossa, johon toivotetaan yleisö tervetulleeksi.

 

Kirjoituskilpailun taiteilija

Galleria Contempon helmikuun taiteilija on nuori, espoolainen Janne Jääskeläinen. Hän on opiskellut ja asunut yhteensä 11 vuotta Firenzessä, jossa hän sai piirtämisen, kuvanveiston ja maalauksen klassisen koulutuksen. Opintojen jälkeen Janne Jääskeläinen kutsuttiin opettamaan omaan opinahjoonsa, Florence Academy of Art:iin. Koulutus, Firenzen ainutlaatuinen kauneus ja joka puolella nähtävillä oleva vanha taide vaikuttivat Janne Jääskeläisen omaan maalaamiseen ja teosten aihepiiriin. Hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin Italian ohella muun muassa New Yorkissa ja Barcelonassa.

Janne Jääskeläinen kuvaa klassisella tavalla ihmistä. Hän tuntee tarkalleen ihmisen anatomian ja liikkeet. Suurikokoisia teoksia syntyy öljyväreillä kankaalle. Maalausten ihmiset ovat usein matkalla, jostakin jonnekin, liikkeessä tai pysähtyneinä. Ympärillä oleva maisema on kuvattu mustan, harmaan ja valkoisen värein, jättäen ihmiset teoksen pääosaan. Katsojan mieleen nousee välittömästi tukku kysymyksiä – mistä tässä kaikessa onkaan kyse? Keitä nämä ihmiset ovat, mistä he ovat tulossa, mihin menossa ja miksi? Mitä on tapahtunut, mitä on tapahtumassa nyt ja mikä odottaa edessä päin? Teos vie ajassa taakse, mutta miten kauas? Vai kuvaako taiteilija teoksessa asioita, jotka ovat totta tänä päivänä? Janne Jääskeläisen teokset eivät ole kuvia – ne ovat paljon enemmän, jokainen on visuaalinen tarina.

Hyvä taide herättää tunteita – tervetuloa testaamaan!

Nuoren Voiman Liitto ja kriitikko Hannele Salminen ovat antaneet asiantuntija- ja viestintäapua.

Yhteystiedot ja tiedustelut:

Jorma Teittinen
Galleria Contempo
Lönnrotinkatu 23
00120 Helsinki
jorma.teittinen@galleriacontempo.fi

Galleria Contempon uutiskirje

Tilaamalla Contempon uutiskirjeen saat ensimmäisten joukossa tietoa vaihtuvista näyttelyistä, tapahtumista ja gallerian toiminnasta. Tilaa Contempon uutiskirje

Tervetuloa Contempoon

Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki
puh. 0400 361 080
info@galleriacontempo.fi

ma – ti suljettu
ke – pe 11 – 17
la – su 12 – 16

Muulloin sopimuksen mukaan

Tulet galleriaan kävellen Mannerheimintieltä alle kymmenessä minuutissa. Jos autoilet, Sinun kannattaa huomata, että Lönnrotinkatu on yksisuuntainen Hietalahteen päin. Gallerian edustalla on kadunvarressa yleisiä pysäköintipaikkoja.